Tarjoamme kouluille monenlaisia tapoja teatterikokemuksen syventämiseen.

Autamme valitsemaan luokalle sopivan esityksen ja lainaamme näytelmän käsikirjoituksen. Opettajan on mahdollista käydä katsomassa myös valittu esitys ennakkoon. Esitysten yhteyteen voidaan järjestää tekijätapaamisia ja keskustelutilaisuuksia.

Kurkista kulisseihin

Tervetuloa tutustumaan teatterin taitureihin! Kulissien takana työskentelee tukku tinkimättömiä ammattilaisia, joiden ansiosta saamme nauttia laadukkaasta kotimaisesta teatteritaiteesta Kansallisteatterin näyttämöillä. Viiden videon mittainen kierros alkaa lavastamolta. Täällä luodaan välillä kokonaisia maailmoja ja välillä intiimejä kohtauspaikkoja, välillä pelkistettyjä ja välillä yltäkylläisiä tiloja. Lavasteiden ansiosta tyhjä näyttämö on joka päivä ja joka ilta erilainen – ja aina lumoava! Tutustu teatterin taitureihin Facebook-videosarjassamme.

Tekstistä esitykseksi -projekti

Lukion äidinkielen opetukseen soveltuva kuuden viikon kokonaisuus on toteutettu useita kertoja eri lukioiden kanssa. Projektissa oppilaat perehtyvät teatteriesityksen valmistumisprosessiin ammattiteatterissa näytelmän lukemisesta valmiin esityksen kritiikkien analysoimiseen. Työskentelymuotoina ovat teatteriin tutustuminen, harjoitusten seuraaminen, tekijähaastattelut, luennot, työpäiväkirjan pitäminen, näytelmäkritiikin kirjoittaminen, kritiikkien analysointi ja keskustelut.

Tekstistä esityksesi -kurssi sopii sekä näytelmäkirjallisuuden klassikoiden että nykynäytelmien käsittelyyn.

Opetusmateriaalit

Eri näytelmiin liittyvät opetuksen avuksi tarkoitetut opetusmateriaalit ovat vapaasti käytettävissä. Voit ladata allaolevat tehtäväpaketit pdf-muodossa. Menneiden esitysten tehtäväpakettaja voit kysellä osoitteesta teatterikasvatus@kansallisteatteri.fi.

 

Teatterisanasto ja -etiketti

Tutustu teatterissa käytettävään ammattisanastoon! Olemme laatineet teatterisanaston helpottaaksemme teatterissa käytettävän ammattikielen ymmärtämistä.

Rento meininki takaa onnistuneen teatteri-illan! Teatterissa käyntiin liittyy kuitenkin joitain tapoja ja käytänteitä, jotka on hyvä käydä läpi ennen teatterivierailua. Lataa tästä teatterietiketti luokkasi käyttöön.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Marras-joulukuun ensi-illat

""

Ronja, ryövärintytär

Astrid Lindgren
Tervetuloa seikkailujen näyttämölle!
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Lauletut laulut

Musiikillinen aikamatka 150-vuotiaan Kansallisteatterin historiaan
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu