Satupäivän lumoa teatteritalossa

Satupäivää juhlitaan Kansallisteatterissa hieman ennakkoon perjantaina 14.10.2022.  Luvassa on ihastuttavia satuhetkiä, joissa vanhat tutut ja vähän uudemmatkin sadut heräävät eloon. Helsingin yliopiston draamakasvatuksen opiskelijat esittävät satuja pienissä 10 min kestoisissa tuokioissa. Eri puolilla teatteritaloa esitettävät maksuttomat tuokiot on suunnattu esikoululaisille sekä alakoulun 1.-2. luokille. Kukin ryhmä pääsee kokemaan yhteensä neljä satutuokiota. Satutuokiot starttaavat klo 9.00 ja klo 10.00. Ohjaajana yliopisto-opettaja Anu Pyykkö. Ilmoittautumiset teatterikasvatus@kansallisteatteri.fi

Teatterin taikaa alakoululaisille

Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan opiskelijat toteuttivat yhteistyössä YTYÄ! Yleisötyön kanssa monitaiteisen esityksen, joka jalkautui teatterin lämpiöihin ja harjoitushuoneeseen loppukeväästä 2022. Alakoulun oppilaille suunnattu esitys on osallistujille maksuton. Produktiota ohjasivat draamakasvatuksen yliopisto-opettaja Riikka Herva ja lastenkirjallisuuteen perehtynyt yliopistonlehtori Sirke Happonen.

Teatteriammatit-työpaja

Keväällä 2023 jatkamme työpajojen toteuttamista. Lisätietoja alkuvuodesta 2023.

Draamakierros Kuka auttaisi mörköä

Päiväkotiryhmille suunnatulla draamakierroksella autetaan teatterin mörköä, jonka lapsoset ovat eksyneet teatterin uumeniin. Tunnin mittaisella seikkailulla tutustutaan teatterin maailmaan ja onnelliseksi lopuksi mörkö saa pienokaisensa takaisin neuvokkaiden lasten auttamana. Kierroksen suunnittelijana ja vetäjänä toimii ääniteknikko Minttu Pouru.

Bergbomin apulaiset

Alakoululaisille suunnattu dramatisoitu kulissikierto ja työpaja Bergbomin apulaiset tutustuttaa luokan oppilaat teatteritaloon ja esityksen lavastuksen, puvustuksen ja äänimaailman suunnitteluun. Kesto 75 min.

Draamatyöpajat

Joidenkin esityksien katsomisen, pohjustamiseen ja purkamiseen on valmistettu myös draamatyöpajoja, joita on mahdollista toteuttaa joko teatterin tiloissa tai muualla.

Ohita esitysten esittelykaruselli

Marras-joulukuun ensi-illat

""

Ronja, ryövärintytär

Astrid Lindgren
Tervetuloa seikkailujen näyttämölle!
Suuri näyttämö
Tutustu ja osta lippu
""

Lauletut laulut

Musiikillinen aikamatka 150-vuotiaan Kansallisteatterin historiaan
Vallilan Kansallisteatteri
Tutustu ja osta lippu